Sójové rezance s kešu

Recept pridal/a: Silvie Zemková
Kuchyňa: Čínska kuchyňa
Druh jedla: Hlavné chody
Sójové nudličky s kešu
Postup:

Sójové rezančeky uvaríme v silnom vývare 15 minút, necháme vychladnúť a vytlačíme z nich prebytočnú vodu (článok o príprave sójového mäsa).

Marinujeme ich v datľovom sirupe (či inom tekutom sladidle) (4 lyžice), sójovej omáčke (6 lyžíc), hoisin omáčke (2 lyžice), sladko-kyslej chilli omáčke (2 lyžice), extra pálivej chilli omáčke (1 l cesnaku (1 lyžička) ideálne cez noc. Potom ich osmažíme na sezamovom oleji s kešu orechmi, ku koncu zahuštíme deci vody s lyžičkou solamylu.

Počet porcií:
2 porcie
Doba prípravy:
30 minút
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.