Tekvicový dháľ

Recept pridal/a: Pavel Ovesný
Kuchyňa: Indická kuchyňa
Druh jedla: Hlavné chody
Dýňový dhál
Ingrediencie:

1 menšia tekvica
250g suché červené šošovice
1 cibuľa
olej na vyprážanie
korenie: garam masala, soľ

Postup:

Na repkovom oleji som smažil nadrobno nakrájanú cibuľku, zatiaľ čo som bokom očistil tekvicu a pokrájal ju na menšie kúsky. Akonáhle cibuľa začala skĺbať, pridal som na olej tekvicu a občas premiešal, kým cibuľa nezezlátla. Prisypal som lyžičku garam masala (môžete použiť aj chuťovo podobné karí), nechal som rozvoňať a zalial vriacou vodou.

Pridal som červenú šošovicu (pomer šošovice ku vode je zhruba 1:3), osolil. Akonáhle začala šošovica nadobúdať, bolo treba ju pravidelne tu a tam zamiešať, aby sa dháľ nepripaľoval. Zhruba po polhodine sa šošovica rozpadla hustú kašu. Ideálna príloha je ryža, ja som si v tomto prípade pripravil oblohu zo zeleniny a klíčkov.

Počet porcií:
2 porcie
Doba prípravy:
35 minút
Grizly.sk - potraviny pre zdravú cestu životom Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.