Arašidová ryža s tempehovou slaninkou

Recept pridal/a: Silvie Zemková
Kuchyňa: Bezmäsité jedlá
Druh jedla: Hlavné chody
Arašidová ryža s tempehovou slaninkou
Ingrediencie:

jazmínová ryža
arašidové maslo
pór
ľanové semienko
korenie: lahôdkové droždie, miso, chilli

zelenina
údený tempeh

Postup:

Uvaríme jazmínovú ryžu, pridáme pór, ľanové semienko a lahôdkové droždie. V hrnci rozpustíme arašidové maslo, zriedime trochou vody, pridáme miso, kvapku sezamového oleja, chilli a primiešame k ryži.

Zeleninu grilujeme s kvapkou olivového oleja, osolenou a posypanou čerstvým cesnakom a kurkumou. Údený tempeh nakrájame na ultra tenké plátky a sprudka opražíme.

Počet porcií:
2 porcie
Doba prípravy:
30 minút
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.