Robi čína s jazmínovou ryžou

Recept pridal/a: Pavel Ovesný
Kuchyňa: Čínska kuchyňa
Druh jedla: Hlavné chody
Robi čína s jasmínovou rýží
Ingrediencie:

200g robi rezančeky (alebo pokrájané plátky)
mrkva
čínska kapusta
huby (šampiňóny, judášovo ucho, shitake)
korenie (kari, korenie na čínu)

Postup:

Robi rezančeky naložíme ich aspoň na hodinu do vodou ľahko rozriedenej sójovej omáčky, dochutenej prípadne ďalším korením. Sušené judášovo ucho alebo shitake namočíme na hodinu do studenej vody, potom pokrájame na menšie kúsky. V hlbokej panvici odkvapkanej rezančeky zľahka opražíme na oleji, pridáme huby a zeleninu, popr. trochu orieškov (arašidy, kešu) a okoreníme (kari, korenie na čínu). Zvyšok sójovej omáčky z marinovania nariedime studenou vodou a rozmiešame v nej pol čajovej lyžičky škrobu (kukuričný alebo zemiakový). Pridáme na panvicu a za rýchleho miešania chvíľu ohrievame, kým „omáčka“ nezhustne. Vhodnou prílohou je jazmínová ryža.

Počet porcií:
2 porcie
Doba prípravy:
30 minút
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.