Zapečená polenta

Recept pridal/a: Kosmetika hrou
Kuchyňa: Talianska kuchyňa
Druh jedla: Hlavné chody
Ingrediencie:

1,5 hrnku polenty
3 hrnky vody
3 jablká
1 červená cibuľa
vlašské orechy
soľ a korenie

Postup:

Pokiaľ ste polentu ešte nepripravovali, prečítate si náš návod ako variť polentu. Uvarenú polentu premiestnime na studenou vodou vypláchnutý pekáč a rozotrieme ju do tenkej vrstvy.

Nakrájame si jablká, červenú cibuľu a nadrvíme orechy. Keď sa polenta ochladí, tak ju môžeme nakrájať na plátky. Do zapekacej misky nalejeme olivový olej a poukladáme trochu cibule, jabĺk a orechov a potom poukladáme polentu a tento postup striedame, až máme misu plnú.

Pečieme v rúre na 180 stupňov asi hodinu.

Počet porcií:
2 porcie
Doba prípravy:
70 minút
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.